maanantai 1. huhtikuuta 2013

Elmon mätsäri

Lähdettiin Elmon kans käymään KAS:n mätsärissä. Ihan sillä ajatuksella, että tässä ois keväällä jokunen näyttely, jossa pitäis käydä ja Elmo on nähnyt näyttelyhihnan viimeksi elokuussa. Viime vuoden harjoittelutkin on jäänyt niihin neljään viralliseen näyttelyyn, joten oli korkea aika käydä muistelemassa kehäkäyttäytymistä, nyt kun kerrankin sattui niin ettei oo yhtä aikaa muuta menoa.

Elmo oli tietenkin isoissa aikuisissa. Pariksi tuli tanskandoggi. Elmo esiintyi vallan mainiosti. Nyt jopa juoksi suurimman osan ajasta katse eteenpäin, eikä mua tuijotellen. Käytiin nimittäin ennen kehän alkua vähän itekseen harjoittelemassa, ja nätistihän Elmo juoksi, mutta tuijotti koko ajan mua ja siitä johtuen tietenkin koko koira menee ihan banaaniks ja liikkeet ei näy kunnolla. Tanskandoggi sai punaisen nauhan ja Elmo sinisen. Kun kaikki parit olivat käyneet kehässä oli sinisten ryhmäkehän vuoro. Isommat koirat juoksi ensin kehän pari kertaa ympäri, ja sitten pienemmät koirat. Sen jälkeen seisotettiin koiria ja tuomari valkkas sieltä neljä parasta. Elmon kans jäätiin neljän parhaan joukkoon. Sitten vielä juostiin neljästään siellä ympyrää. Elmo jaksoi esiintyä hyvin, vaikka saikin yhden rähinäkohtauksen edessä menevälle tanskandogille, ilmeisesti se meni liian lujaa tai jotain, Elmon mielestä :D. Tästä huolimatta tuomari oli sitä mieltä, että olimme ryhmän parhaat ja Elmo siis voitti isojen aikuisten sinisten ryhmän.

Piti siis jäädä odottamaan Best In Show-kehää, johon tulisi sitten kaikkien ryhmien voittajat. Odottavan aika on pitkä, ja piti kehää odotellakin kolmisen tuntia, koska välissä oli vielä pentujen kehät. Voivoi. Mutta pakkohan se oli väsyneenäkin jäädä odottelemaan, koska oltiin nyt paikalle tultu. BIS-kehässä oli 8 koiraa, Elmo sijoittui seitsemänneksi, vaikka vallan mallikelpoisesti esiintyikin. Koiria seisotettiin tosi pitkä aika ja hienosti malttoi Elmo liikkumatta seisoa koko ajan. Palkinnoksi saatiin parit asiaankuuluvat pokaalit ja ruusukkeet, herkkuja, alennuskortti Otukseen ja valjaat ja heijastinremmi. Kyllä tällä esiintymisellä voi lähteä seuraavaksi viralliseen kehään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti