maanantai 8. huhtikuuta 2013

Empan ja Manun tokotreenit

Activella alkoikin tänään uudet tokoryhmät. Elmo pääsi tokoilemaan paremmin omantasoiseensa seuraan. Viime ryhmässä muut olivatkin reilusti Elmoa edellä, vaikka Elmo kyllä pärjäsi siinäkin sakissa ihan hyvin. Tehtiin vaan juttuja oman tasomme mukaan.

Treenit aloitettiin seuraamisharjoituksilla. Elmolla on seuraaminenkin vielä alkutekijöissään, mutta teki ihan hyviäkin pätkiä välillä. Vähän meinaa koira karata välillä kun nostaa namikättä nokan edestä pois, mutta enemmänkin se johtuu varmaan siitä että ohjaaja ei vaan osaa käyttää sitä kättä niin hyvin. Mutta hyvin herkästi Elmo ottaa sitten etäisyyttä jalasta sen puoli metriä. Ei siinä, harjoitellaan.

Sitten paikallaoloa maassa. Elmohan pysyykin siellä kohtuuhyvin. Pysyy nykysin jopa sillon kun koutsi-Jenni pujottelee koirien välissä. Maahanmenoa sivulta pitää vaan harjoitella, vaikka Elmo muuten osaakin mennä hyvin käskystä maahan niin perusasennossa pitää auttaa vielä kädellä.

Lopuksi kerettiin vielä ottaa hyppyä. Elmolla oli kosketusalusta hypyn toisella puolella, ja hyvin lähtee hyppyyn pelkällä sanallisella käskyllä. Otettiin mukaan myös pysähtymisharjoituksia, ja hyvin Elmo malttaakin pysyä seisomassa hypyn toisella puolella. Jälleen kerran vaan ohjaajalle käskyn ajoittamiseen harjoittelua. Ensin annoin käskyä liian myöhään kun koira oli jo ehtinyt hiipiä takaisinpäin ja toisella kertaa sitten yritin olla ajoissa valmiina ja koira oli vielä selin minuun kosketusalustalla kun annoin jo käskyä. Elmo vaatii vielä käsimerkin pysähtymiseen, joten ei sillä raasulla ole silmiä selässä. Noottia tuli kuitenkin siitä, että kosketusalustan vaatimustaso on vähän lipsunut. En kuulemma vaadi enää että koira lätkäsee tassun alustan päälle vaan minulle riittää että koira menee alustalle jotenkin. Siispä ohjelmistoon pitää ottaa lisää naksuttelua siitä että Elmo oikeesti laittaa tassun alustalle.

Manun ryhmän vuoro. Uusi ryhmä siis silläkin. Onneksemme puolet ryhmäläisistä pysyi samoina tuttuina, meillä olikin entinen ryhmä niin kiva! Seuraamisella aloitettiin Manunkin kans. Lähinnä keskityttiin Manun kans pysähtymisiin, koska Manulla (tai minulla) on vähän ongelmaa, että kun Manu edistää seuraamisessa niin sitten kun tulee pysähtyminen niin Manu ottaa muutaman askeleen vielä eteenpäin ja siitä vasta pyörähtää perusasentoon. Niinpä harjoiteltiin ihan namiavustuksella laadukkaampaa pysähtymistä. Ja kyllähän niistä tulee nättejä, kun ohjaaja jälleen kerran osaa ajoittaa oikein.

Manun kanssa vielä paikallaoloa ja luoksepäästävyyttä. Manulla onkin hirmusen hankala tuo luoksepäästävyys kun ois niin kauhee into mennä moikkaan "tuomaria". Raukka heiluu ja hytkyy perusasennossa kun "tuomari" on tulossa kohti ja sitten alkaa kuonolla tökkimään mun kättä että jos sieltä sais sen namin jos oikeen malttaa mielensä ja pysyä paikallaan. Tänään Manu malttoi pitää pepun maassa, aina ei. Paikallaolo meni hyvin. Enempää ei Manun ryhmän kans ehdittykään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti