lauantai 20. huhtikuuta 2013

Manun tokokoe

Niin se päivä sitten tuli, Manun ensimmäisen tokokokeen vuoro. Jotenkin sitä on onnistunut lykkäämään tähän päivään asti. Kyllä oli jännittävää. Manuhan on aika ohjaajapehmeä koira, joten suurin huolen aiheeni olikin kestääkö Manun pää mun jännittämistä. Mutta koska tämmöistä tilannetta ei oikein voi mitenkään lavastaa niin ei muuta kun kokeeseen katsomaan, mitä tuleman pitää. Onneksi koe oli oman seuran järjestämä tutussa hallissa, joten se vähän helpotti alkuasetelmaa. Tuomarina kokeessa oli Heli Kelhälä.

Ensin oli tietenkin ryhmäliikkeiden vuoro eli luoksepäästävyys ja paikallaolo. Luoksepäästävyydessä Manu ei malttanut pysyä ollenkaan paikalla vaan tuomarin tullessa kohti lähti moikkaamaan tuomaria jo parin metrin päähän. Minkäs spanieli luonteelleen mahtaa, jotenkin olin osannut varautua tähän :D Tuomaria se ei kuitenkaan haitannut ja 10 sieltä tuli. Sitten paikallaolo. Manulla oli ajatukset katsomossa, mutta sain sen heräteltyä sieltä siinä vaiheessa kun liikkuri kysyi "onko ohjaajat valmiina". Maahanmeno onnistui, itse en maahanmenoa nähnyt mutta tunne oli sellainen että kyllä se meni ja kun treenikaveri näytti peukkua kehän laidalta niin tiesin, että siellä se on. Jätettiin koirat ja käveltiin odotuspaikkaan. Kyllä voi kaks minuuttia olla pitkä aika, mitä kauemmin aikaa meni niin sitä enemmän sydän pamppaili. Vieressä vinkui koira koko paikallaolon ajan, ja toisella puolellakin vingahteli aina välillä. Manun pitäisi kyllä häiriöt kestää, mutta eihän sitä koetilanne on ihan eri. Vaan kyllä, siellä se pysyi. Tuomarin antaessa pisteitä kommentoi paikallaoloa sanoin "Sen maailmaa ei järkyttänyt mikään, täydellinen suoritus" ja 10 tulla napsahti!

Huh, ensimmäinen osio ohi jonka jälkeen olikin yksilöliikkeet. Manu oli suoritusvuorossa toisena. Laitan tähän alle pisteet ja lyhyet kommentoinnit liikkeistä.

seuraaminen kytkettynä 8
Hieman Manulla oli ajatukset muualla ja kontakti hävis hetkittäin. Skarppas kyllä välillä. Pysähtymisissä ei ollut ihan mukana, joten melkein jokaisessa joutui korjaamaan hieman takaspäin perusasentoon. Täyskäännökset oli ihan kaameita, koira ei ollut ollenkaan mukana.

seuraaminen taluttimetta 8½
Aika samanlainen ku kytkettynä, hieman paremmassa kontaktissa.

liikkeestä maahanmeno 8
Meni kyllä maahan hyvin, mutta vinoksi. Niinku aina. Tämähän olikin tiedossa. Perusasento maahanmenon jälkeen vino.

luoksetulo 9
Tuli täysillä ja oikeaan paikkaan, mutta syystä tai toisesta ei istunut siihen vaan jäi tuijottamaan mua ilmeellä "näinhän me ollaan aina tämä tehty". No ei ikinä ennen :D Jouduin siis erikseen pyytämään sen sivulle ja siitä ansaittu pistevähennys.

liikkeestä seisominen 8½
Jäi hyvin seisomaan mutta koiraan viereen mentäessä väisti mua muutaman askeleen sivulle ja teki yllätysyllätys, vinon perusasennon.

hyppy 9
Hyppäs hyvin, pysähty hyvin, oli hyvin paikallaan kun menin koiran viereen mutta siirty perusasentoon mennessä vähän poispäin minusta ja tuli vinoon. Tuomari sano että se oli mun oma kämmi, mitäs menin niin lähelle koiraa. En kai minä jännityksessä semmosta osannu ajatella.

kokonaisvaikutus 10
Tuomarin mukaan oli mukavaa tekemistä ja oli kuulemma kiva nähdä erilainen metsästysrotuinenkin kokeessa

yhteensä 178p ja ALO1, sijoitus 2/8

Summa summarum, Manu oli kipsissä. Mitä enemmän mä sitä kehuin liikkeiden välissä sitä epävarmemmaks se meni. Nöyränä koirana teki kyllä kaikki liikkeet mutta koko sen olemuksesta näki, että se ois paljon mielummin ollut katsomossa kavereiden kans. Mua ei niinkään jännittäny enää kehässä, mutta semmosta hermostunutta toimintaa se multa oli, joten luultavasti se vaikutti kovasti Manuunkin. Mutta ei hullummin ensikertalaisilta! Seuraava koe ehkä jo astetta helpompi, tai sitten ei?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti