torstai 4. huhtikuuta 2013

Elmon kontaktitreenit jatkuu

Elmo on parin viime viikon aikana käynyt vähän eri ryhmissä treenaamassa, ja tänään oli vasta Elmon oman ryhmän kontaktitreenit vuorossa. Tullut nyt hyvästi hinkattua kontakteja ja se kyllä meille passaa. Ensin katottiin puomi. Eka kierroksella tehtiin hypyn kautta ja hyvin meni. Toka kierroksella kahden hypyn kautta ja edelleen hyvin meni. Ei mitään huomauttamista. Niinpä alettiin harjoitella jo uutta juttua. Eli siirrettiin palkka hypyn taakse, siis ensin kontakti, sitten hyppy ja sitten vasta palkka. Tarkoituksena pikkuhiljaa siis ajatus siitä että rata voi jatkua myös kontaktin jälkeen. Otettiin puomille pelkkä alastulo, mun piti liikkua kohtuulähelle hyppyä, siitä sanallinen vapautus jonka jälkeen vasta ite liikkeellekohti estettä. Elmo teki kaiken niinku ois aina tehny näitä hommia. Täydellistä.

Sitten seuraavalla kierroksella sai valita keinun tai A:n. Meillä ei vissiin ryhmäläiset oikeen osanneet valita vaan kaikki koirat kuitenkin saivat tehdä pikakatsauksen molemmille esteille.Elmon kans aloitettiin A:sta. Otettiin ensin hypyn kautta ja hyvin meni taas. Sitten otettiin lisää vauhtia kahdella hypyllä ja Elmolle kävi Elmot eikä ehtinyt jarruttaa vaan pysähtyminen meni pitkäks. Uusi yritys ja tällä kertaa Elmo sai jarrutettua nippanappa mutta pysähty kuitenkin jalat kontaktilla. Hyvä vaan että tulee täysillä loppuun asti, kyllä se oppii vielä rytmin niin että pysähtyy kuin pitääkin. Siirryttiin keinulle ja ensin tehtii pelkkä keinu. Vähän varovainen, mutta ihan ok. Sitten otettiin pituudelta vauhtia, ja huomattavasti parempi. Sitten vielä yks hyppy lisää ja nyt oli jo hyvä vauhti keinun loppuun asti. Hyvällä mallilla on siis meidän kontaktit.

Omatoimitreeninä oli keppejä. Kentällä oli sekä 12 keppiä, että 6 keppiä. Lyhkäsillä kepeillä oli tarkoitus harjoitella keppikulmia, sekä avo- että umpikulmia. Tarkoitus oli harjoitella keppi-imun kautta eli koira lähetettiin muutaman metrin päästä kepeille ja itse ollaan paikalla niin kauan että koira on pujotellut palkalle asti. Alotettiin Elmon kans ensin helposta avokulmasta. Vaikeutettiin pikkuhiljaa harjoitusta lisäämällä kulmaa. Ihan oikein meni joka kerta. Ois varmaan päästy ihan 90 asteen kulmaankin, mutta en viittiny ihan hirveesti ottaa toistoja. Vaihdettiin sitten umpikulmaan. Melkeen heti joutu kyllä aloittamaan 90 asteen kulmasta koska tilaa ei hirveästi ollut, mutta eipä se Elmolle tuottanut ongelmia. Kerran se yritti lähtä palkalle pujottelematta ollenkaan, mutta muuten haki kepit oikein mallikkaasti.

Pitkillä kepeillä sai tehdä mitä harjoituksia halusi. Sivuirtoamista, palkkaa vasta keppi+hyppy- yhdistelmän jälkeen, tai mitä nyt kukanenkin tunsi tarvitsevansa. Elmon kans otettiin ensin pelkät kepit. Eka kerralla meni rytmi puolessa välissä sekasin ja otettiin uusiks. Tällä kertaa oikein. Sitten siirrettiin palkka hypyn taakse. Tätähän Elmo ei ole ennen tehnytkään. Hyvin meni pujottelu, mutta keppien jälkeen Elmo oli selvästi ihmeissään että missä on namikippo. Minä sitten hihkuin että mennään sinne hypylle vielä ja voi sitä spanielin riemua kun se kuppi löytykin sieltä. Elmo oli kyllä sitä kuppia sinne viemässä mun kans, mutta ehti matkalla unohtaa että se onkin nyt kauempana :D. Toinen kerta menikin sitten huomattavasti paremmin. Elmolla kasvo vauhti hurjasti kepeillä ja suoraan hypylle. Jätettiin se harjoitus sitten siihen. Myöhemmin otettiin vielä kepit ilman yhtään ohjuria (uus juttu Elmolle) ja koska se ei tuottanut mitään vaikeuksia niin otettiin siihen mukaan hankala sivuirtoaminen, niin että minä kiersin A:n toiselle puolelle. Eka kerralla Elmo sekos vähän lopussa, mutta uus yritys tuotti toivottua tulosta ja Elmo jatko loppuun asti vaikka minä menin piiloon. Siihen oli hyvä lopettaa keppiharjoitukset. Kovin on taitava poika!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti