sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Manun tokoepikset

Manu on ilmoitettu huhtikuulle tokokokeeseen, joten oli korkea aika käydä harjoittelemassa koemaista suoritusta epävirallisessa kokeessa. Lähinnä lähdin katsomaan riittääkö Manun vire kahlaamaan koko kokeen läpi. ALO-luokkaan oli ilmoittautunut Manun lisäksi vain yksi koira, joten kovin suurta ryntäystä ei paikallaoloon ollut, mutta toisaalta Manulle ei koiramäärällä ole väliä. Manu pysyi nätisti maassa koko paikallaolon ajan, mutta perusasentoon jouduin pyytämään toisenkin kerran, josta ansaittu pistevähennys. Jännä homma kun monesti Manu jopa ennakoi nousemisen, mutta ei sen väliä. Luoksepäästävyydessä ei mitään ongelmia ollut, ainoastaan nahoissa pysyminen on välillä hieman hankalaa, onhan Manun mielestä ihmiset niiiin ihania, varsinkin tutut (joihin tuomarikin lukeutui). Paikallaolosta välipalkkaukseen ja sitten totuuden hetki, jaksaako Manu loput liikkeet ilman palkkaa. Palkattomuustreeniä ollaan kyllä tehty, mutta vain kolmella liikkeellä. Kokeessa siihen kuitenkin tulee vielä kolme liikettä lisää..

Liikkeet aloitettiin seuraamisilla, sekä kytkettynä että vapaana. Molemmat pätkät Manu veti iloisella meiningillä koko ajan kontaktissa. Joskin hieman edisti ja perusasennot jäi hieman vinoiks, mutta en mä ole niistä moittinutkaan koiraa. Tällä hetkellä on ollut tärkeintä että koiralla on into tehä hommia. Jos ALO-luokkaa pidemmälle jatketaan niin sitten pitänee ruveta enemmän puuttumaan, mutta katotaan nyt. Liikkeestä maahanmeno oli kuulemma oikein hieno, käskyn saatuaan Manu kuulemma tippu siihen paikkaan makamaan. Minä en sitä oikeen nähny kun kauheesti yritin pitää tokoryhdin ja olla vilkuilematta koiraa. Luoksetulo aiheutti "katsomosta" WAU-kommentin (terkkuja Tiinalle). Minusta siinä ei ollut mitään erikoista, ainahan Manu tykkää mun luo tulla :D  Liikkeestä seisomisessa Manu pikkusen hiipi käskyn jälkeen ja mikä oli ihmeellistä, väisti hieman kun menin takas sen luo. Sitä se ei ole aiemmin koskaan tehnyt vaan seisonut kiltisti niillä jalansijoillaan. No, vähän takapuolta siirsi ulospäin, joten en vielä oo kauheen huolissaan. Vielä viimeisenä hyppy, joka suoritettiin kympin arvoisena. Yhteispisteinä 183p ja luokka"voitto". Palkinnoksi saatiin omat tunnistusnoutokapulat.

Summa summarum, olen erittäin tyytyväinen. Manu hyvin jakso puurtaa kaikki liikkeet läpi ilman palkkaa. Jokaisen vapautuksen jälkeen se oli kyllä sen näkönen, että nyt varmaan pääsee palkalle, mutta hienosti kokos aina itsensä seuraavaan liikkeeseen. Liikkeet meni hyvin, pientä pilkunviilausta siellä olis, kuten vinot perusasennot, mutta niistä en ota stressiä. Tästä harjoituksesta puuttui vielä ohjaajan jännitys, joka varmasti on kokeessa suuressa asemassa, saas nähdä miten koira siihen reagoi. Mutta sitä ei voi harjoitella kun siellä kokeessa, joten nähtäväksi jää!

1 kommentti:

  1. Vitsi ku Manu vetäny hienosti! Hyvähyvä!!! :) Meillä on sen vireen kanssa aina vähän ongelmaa, et jaksaako Helmi keskittyä vai ei... ;) Meillä on kans vähän korjattavaa siellä sun täällä, välillä kovastikin, mut me pyritään lähinnä siihen 160-170p suoritukseen, se riittää meille ihan hyvin :) Tokosta ei tuu koskaan meidän lempilajia, mut pakkohan se on joskus kisoihinkin mennä, että tulisi oikeasti pakko vähän treenatakkin jotain... :) Elmon ja Manun kontaktit kuulostaa tosi hyviltä! Meillä Taika on tosi kovasti minussa kiinni. Sulle tulee ens kesälle kiirettä jos on kaks agikisakoiraa ja ainakin yks tokokisakoira! :)

    VastaaPoista