keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Agilitytreeniä molemmille

Keskiviikkoisin on Manun ohjattujen agilitytreenien vuoro. Elmolla kävi myös tuuri ja sain sillekin ylimääräisen treenin Manun ryhmään. Ohjelmassa oli kontaktien katsaus, lähinnä asenteen tarkistus. Tarkoitus olisi siis, että koira syöksyisi täysillä loppuun asti ja pysähtyisi vasta sitten. Manulla varsinkin on ongelma kontaktin loppuosan hitaus, kun se haluaa varmasti pysähtyä oikeeseen paikkaan niin jarruttaa vauhtia jo hyvissä ajoin puomin alastulolla. Ei muuta kun etupalkkaa puomin päähän ja kovan kannustuksen kans loppuun asti. Itse piti jäädä noin puoleen väliin puomia, että koira tulisi itsenäisesti loppuun asti. Sain kun sainkin Manun tsempattua hyvällä vauhdilla loppuun asti. Ei muutakun paljon toistoja niin kyllä se siitä. Manun kunniaksi voidaan sanoa, että se osaa suorittaa kontaktiesteet hienosti myös itsenäisesti, ilman mun apua.

Sitten olikin Elmon vuoro. Elmohan on mennyt vasta muutaman kerran puomia edes irti. Ensin otettiin pelkkiä nopeita alastuloja jonka jälkeen vuorossa oli koko puomi. Ja Elmohan paineli. Sillä ei ainakaan ole asenteen kanssa mitään ongelmia, vaan täysillä loppuun asti ja vauhdista pysähdys. Wau, hieno Elmo! Mari-kouluttaja ei olekaan nähnyt Elmon treenejä kun joskus vauvakoirana, ja tykkäsi niin kovin Elmon suorituksista, että nostettiin samantien vaatimustasoa ja otettiin esteen kautta vauhtia puomille. (Elmo ei ole koskaan aiemmin suorittanut este+kontakti yhdistelmää). Sama meininki jatkui ja heittäydyttiin ihan vallattomiks. Seuraavaks mun piti nimittäin ottaa jo sivuetäisyyttä puomilla, ja matkaa tulikin kerralla varsin runsaasti, koska A-este oli edessä ja se piti kiertää. Se oli Elmolle vähän liikaa, ja tuli pysähtymättä läpi. Jarrutti kyllä loppuun mutta ei aivan malttanut pysähtyä, mutta ei se kaukana ollut. Niinpä otettiin vielä onnistunut suoritus pelkällä alastulolla. Ohjaajalle tuli vähän sanomista että täytyis jatkaa liikettä niin kauan että koira on pysähtynyt, nyt meinasin vähän liikaa varmistella pysähtymistä lopettamalla myös oman liikkeen. Hieno Elmo!

Omatoimitreenaamisen aiheena oli erikoisesteet maksimimitoissa- Eli harjoteltiin kääntymisiä pituudelle, okserille ja muurille niin, että esteet oli suurimmissa sallituissa mitoissa. Ja olihan ne sitten isoja. Tietenkin kaksi koiraa samoissa treeneissä vei omatoimitreenaukselta aikaa, mutta Manun kans otettiin pituudella ja okserilla tiukkoja käännöksiä. Pituuden kanssa meinasi pari kertaa tulla vähän hankaluuksia tiukkojen jarrutusten kanssa mutta rupesi yritysten jälkeen sujumaan, okserista Manu lensi yli tuosta vaan. Elmo pääsi kans vähän kokeilemaan, mutta toki sillä ei esteet vielä voinut maksimimitoissa olla.

Loppuun vielä Marin valvovan silmän alla A:lle taaksejäänti. Hypyn kautta A:lle ja koiran piti taas loppuosa suorittaa itsenäisesti. Manu oli ihan villinä, koska Elmo oli päässyt just sitä ennen treenaan mun kans Manun ootellessa häkissä, joten kun Manu pääsi suorittamaan niin siellä mentiin sitten täydellä rytinällä hienon suorituksen kans. Pikku-jantteri sai toki vähän helpotusta, sen kans sai tulla loppuun asti matkassa ja hienosti taas pysähty vaikkei Aatakaan oo tehty ku pari kertaa irti eikä koskaan esteen kautta :) Kivat treenit, molemmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti