keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Elmon kontaktitreenit

Pojilla onkin tämä viikko taukoviikko ohjatuista agilitytreeneistä. Sain kuitenkin ostettua Elmolle ylimääräisen treenikerran. Ja kuinkas sattuikaan, se olikin kontaktitreenikerta. Se passas meille oikein hyvin! Omatoimitreeninä teimme erikoisesteille kääntymisiä. Niitä samoja harjoituksia, mitä Manun treeneissä oli viime viikolla. Elmo teki oikein hyvin kääntymisiä. Takaleikkaukset pituudelle vaan aiheutti pientä hämminkiä, niin kuin takaleikkaukset yleensä. Niitä pitäis kovasti harjoitella lisää. Elmo tahtoo vähän jäädä himmaileen kun päästän sen ohi ja en ehdi sitten oikeen leikata koiran linjaa ajoissa ja Elmo kääntyy sitten hypyn jälkeen väärään suuntaan. No, tietääpä mitä harjoitella.


Kontaktiharjoitukset aloitettiin keinulla. Ensimmäinen kerta otettiin remmissä. Elmo kaasutti niin lujaa keinulle, että vaikka se yritti pysähtyä keinun loppuun niin sen takajalat tipahti vähän keinun sivuun. Anna lupas kuitenkin palkata joten vapautin sen namikipolle ja uusi yritys. Se olikin nyt huomattavasti varovaisempi ja alastulo onnistui hyvin. Sitten otettiin remmi pois. Olikin eka kerta kun Elmo tekee irti keinua. Ja hyvin tekikin, mitäpä tuosta. Toinen yritys samalla tavalla. Sitten oltiinkin jo hurjia ja otettiin hypyltä vauhtia. Hyvin mallikelpoinen suoritus sekin!

Huilitauko ja sitten puomille. Ensin tehtiin pelkkä puomi. Elmo tuli taas niin vauhdilla ja horjahti vähän alastulolla ettei taaskaan ehtinyt jarruttaa kontaktille vaan pysähtyi vasta maahan puomin jälkeen :D. Anna käski vapauttaa koiran ja minä siinä rupesin varmistelemaan että saako se mennä palkalle. Vaan mitäpä tekee Elmo, en ehtinyt sitä siis vapauttaa tai mitään muutakaan niin se hoksas itekin ettei tämä nyt ihan menny niinku piti ja se käänty ympäri, kiipes puomia sen verran, että pääsi kääntymään taas ympäri ja tuli oikeaan alastuloasentoon. Oltiin Annan kans molemmat ihan ällikällä lyötyjä. Hitsin hieno suoritus. Selvästi on sisäistäny asian. Sitten otettiin hypyn kautta vauhtia ja nyt onnistu jarruttaminen vaikka vauhdilla tuli edelleen loppuun asti. Vaihdettiin suuntaa ja otettiin tällä kertaa putkesta vauhtia ja taas niin hieno suoritus, että Anna tuumas että nyt ei kyllä oteta enempää, niin hyviä suorituksia teki. Samat kommentit myös loppuun kuin viimeksi Marilta, ei muuta kun kontaktit radalle mukaan. Siitä on hyvä jatkaa. Kylläpä Elmolla nyt treenit sujuu, itekin vaikea käsittää miten jokaisten treenien jälkeen on niin voittajafiilis. Eiköhän tämä tästä kohta taas tasaannu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti