tiistai 30. heinäkuuta 2013

Manu tokokokeessa ja TK1!

Manun neljäs koe. Vähän oli ristiriitaiset fiilikset pieleenmenneen SM-kokeen jälkeen. Lisäksi ei olla treenattu tokoa sen kokeen jälkeen kun springerileirillä ja viime viikolla kerran. Toki Manu osaa liikkeet vaikka unissaan, onhan niitä niin paljon jankattu, mutta ehkä enempi treenimäärä olis tuonu vähän lisävarmuutta. Lisäks mä mietin koetta ennen, että jos ei 1-tulosta tule niin pitäiskö mun silti vaan ruveta treenaan sitä AVOa varten, kun ALO-liikkeiden jauhamiseen on vähän leipiintyny, varmaan koirakin. Lisäks se on alkanu melko voimakkaasti ennakoimaan seisomista, joten pääsis vähän tekeen erilaista. Toki onhan Manu AVO-liikkeitä harjotellu ja ylempienkin luokkien, mutta nyt kun ollaan kokeissa kuljettu niin lähinnä keskitytty ALOon. Voisin sanoa siis että itellä oli melko isot henkiset paineet, koska halusin kipeästi sen TK1-tittelin, jotta ei tarvis vatvoa tätäkään asiaa. No, Manuhan ei tuottanut pettymystä vaan tokoili reilusti ALO1-tuloksen! Joskaan parasta Manua ei ollut tänään liikenteessä, vähän tai enemmänkin oli havaitsemista myös ulkopuolella oleviin asioihin, mutta annettakoon se anteeksi vähien treenien ja viimeisemmän kokeen muistijälkenä..Täytyy kyllä sanoa että mua jännitti kaikista eniten tämä koe, ilmeisesti sen verran "korkeat" henkilökohtaiset paineet, että tärisytti välillä kehässäkin. Toki sekin varmaan voi olla taas osasyy Manun ei parhaaseen fiilikseen, se kun tuppaa ottamaan nuo pienetkin mun eleet itteensä. Mutta siis, ei Manu missään tapauksessa huono ollut, teki kyllä hyvällä mielellä eikä paineessa!

Eli siis 177p, ALO1, TK1, sijoitus 4/11.
Puolen pisteen päähän jäätiin palkintopallilta, mutta se nyt on ihan toisarvosta. Tavoitteet oli ihan muualla ja ne täytettiin, kiitos ihanan Manun johon voi aina luottaa! Tuomarina siis Heli Kelhälä

Luoksepäästävyys 10
Nousi tervehtimään, ilmeisesti Heli-tuomarissa on jotain niin ihanaa kun ei malta sen kokeessa pysyä paikallaan. Heli ei kuitenkaan rokota siitä. Aika maltillisesti kuitenkin tervehti, enemmän näytti olevan huolissaan kun yks koira meitä aiemmin sai hirveet rähinäkohtaukset niin Manun piti vähän tutkailla mikä siellä tilanne.

Paikallaolo 8
Eka kertaa jotain muuta kun 10! Mutta ei tuulesta temmattu numero. Vinku taas hiljakseen ja maahanmeno oli hidas. Ei oikein reagoinu mun ennakoivaan virittelyyn, liekö sit maahanmenokäsky tullu vähän yllätyksenä jos ajatus sitä ennen oli muualla. Pysy kuitenkin varmasti maassa.

Seuraaminen kytkettynä 8½
Oli hortoilua ja täyskäännöksissä ei ollut yhtään mukana. Välillä skarppas ja seuras hyvinkin, mutta sitten taas pätkiä rupes haahuileen pikkusen.

Seuraaminen taluttimetta 8½
Samanmoinen kun edellinenkin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Ennakoi. Tätä se ei oo yleensä tehny mutta nyt jäi ennen käskyä jo seisoskelemaan. Kävelin pari metriä ilman koiraa ja sitten tuli "käsky" ja käskin maahan selän takaa. Mitään käsitystä ei ollut menikö se maahan mutta jatkoin vaan matkaa ja kun käännyin niin siellähän se kiltisti kökötti <3

Luoksetulo 10
Ensimmäinen 10 luoksetulosta vaikka tämän pitäis olla meidän varmin liike :D Täydellisen hyvä, teki just niinku aina treeneissäkin, perusasentoon tullessa kävi jopa tökkäämässä kättä jonka se tekee muutenki aina treeneissä kun sieltä tulee monesti namia!

Seisominen seuraamisen yhteydessä 7½
Ennakointia, ennakointia.. Jäi taas paljon ennen käskyä seisomaan. Pyysin sen sieltä takas seuraamaan ja tulikin mutta rupes taas ennakoimaan ja tarjos tällä kertaa maahanmenoa kun ei seisominen kelvannu. Tuomari sano että pyydä vaan vielä mukaan ja sitten teki käskystä hyvän pysähdyksen, ei väistänyt ja hieman vino perusasento. Ilmeisesti tuosta voi antaa silti pisteitä koska en antanu mitään käskyä kun se meni maahan vaan se tarjos sitä ite. Eri asia sitten jos se seisomiskäskyllä menee maahan niin liike nollautuu? Näin järkeilisin. Ennakointi on ennakointia, ja sama kai se sitten mikä se asento on mitä ennakoi. Eihän se mene nollille siitäkään jos se jää liian aikasin seisomaan..

Estehyppy 9½
Hieman vino perusasento jälleen tiputti puoli pistettä. Mutta tuomarikin kehu kovasti napakkaa pysähtymistä.

Kokonaisvaikutus 10
Mitäpä muutakaan iloiselle Manulle voi antaa. Sehän tekee sillon tosi mielellään. Tuomari tuumaskin että oikein kivannäköistä tekemistä yhdessä. Vinkkinä vielä anto jäävien treenaamiseen että tekee niitä jatkossa ihan hervottoman pitkältä matkalta. Joo, jotain niille pitää tehä, kun tuleehan niitä vielä AVOssakin. Tosin toivon josko ne siellä vähän helpottais kun tulee uusiakin liikkeitä mukaan niin sekottais vähän pakkaa. Katsotaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti