tiistai 3. syyskuuta 2013

Elmo Rovaniemellä näyttelyssä

Aamulla pakattiin Lauran ja Lauran koirien kans kimpsut ja kampsut mun autoon ja lähettiin ajelemaan kohti Rovaniemen näyttelyä. Manu oli mukana myös turistina, mutta toki ainoastaan Elmo "pääsi" kehään. Tuomarina oli Saija Juutilainen. Oli kyllä hirmu miellyttävä tuomari, tosi mukavasti käsitteli koiria, oli mukava ihmisille, arvosteli pitkästi mutta kuitenkin reippaasti ja kaikenhuipuksi perusteli hyvin miksi antoi mitäkin.

Elmolle tämän vuoden ensimmäinen EH, arvostelu oli mun mielestä ainakin oikein hyvä, mutta rokotti kovasti Elmon etuosan ongelmista. Tykkäs kauheesti Elmon värityksestä. Perustelikin mulle sanallisesti sitten tulosta "Aivan upean värinen ja luonteinen koira. Harvoin näkee noin hyvän väristä koiraa, jolla on noin selkeät tan-merkit, mutta tänään etuosa koitui sen kohtaloksi". No, eihän se varsinaisesti yllätä. Esiintyminenkään ei ollut ihan parasta Elmoa, juokseminen oli vähän semmosta säheltämistä. Joka ei tosin sinällään haittaa, koska intoa hommaan oli. Jossakin vaiheessa Elmo on kuitenkin ollut aika perässävedettävä kehässä, joten parempi jos on intoa kuitenkin hommaan.

Tässäpä tämä arvostelu, jonka loppulausahdus aiheutti hieman hilpeyttä. No, semmonenhan Elmo on <3

"2v, mittasuhteiltaan hieman neliömäinen. Hieno, lihaksikas, hyväluustoinen ja -runkoinen. Hyvä vahva takaosa ja vahvat käpälät. Aivan liian suora etuosa. Vahva kaula. Pyöreäkalloinen urosmainen pää. Hyvä huulilinja ja purenta. Hyvät korvat. Hyvin kaunis väri. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu hienolla luonteella ja ryhdillä, mutta etuosa kovin epävakaa ja eturaajat huitovat sinne sun tänne."

Tuloksena siis AVO EH/2

Ensi vuonna sitten uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti